Login Portal interaktif untuk sumber elektronik dan perkhidmatan on-line Masukkan barkod perpustakaan anda dan tekan butang Login.   Bahasa Malaysia English | Bantuan
Bangunan Baktisiswa, 1970s in UM Memory 5th International Conference on Libraries, Information and Society (ICOLIS2014)
Cari lebih 1 juta rekod bahan bercetak: Tutorial | Pembaharuan Pinjaman
Tutorial

TutorialKoleksi Kertas Peperiksaan UM

Versi digital kertas peperiksaan UM boleh didapatkan dalam format PDF (Portable Document Format) dan pengguna perlu memastikan komputer yang digunakan untuk mengaksesnya telah dipasang dengan perisian pembaca fail PDF. Perisian pembaca yang popular adalah Adobe Acrobat Reader yang boleh dimuat turun secara percuma di sini.

Tidak semua kertas peperiksaan boleh didapatkan dalam versi digital kerana ia tertakluk kepada syarat kursus. Versi cetak boleh didapatkan di Dewan Rujukan, Aras 2, Perpustakaan Utama.

2. Akses Terhad

Akses Terhad kepada staf dan pelajar Universiti Malaya sahaja.

3. Pautan

Pengguna perlu login ke dalam Portal interaktif terlebih dahulu sebelum dibenarkan mengakses koleksi ini. Setelah berjaya login, skrin HOME Portal seperti di bawah akan dipaparkan.

Link to Exam Papers on interaktif Portal

Pautan kepada Koleksi Kertas Peperiksaan UM boleh didapatkan di halaman utama (HOME) Portal interaktif seperti yang ditunjukkan di dalam paparan di atas.

Klik pada gambar tersebut atau pada pautan yang bertulis "di sini".